QR-koden som ett verktyg!

Startsida / Moduler / QR-koden som ett verktyg!

Under lektionerna får barn lära sig vad en QR-kod är, vad den används till och var den används, samt hur man skapar och skannar en QR-kod på egen hand.

  • Modulens varaktighet - 0,2 månader
  • Ålder - 8-12 år

Den Första Internationella Cyberskolan erbjuder barn i åldern 8-12 år att delta i kursen för att skapa och skanna QR-koder. Målet för denna modul är att öka barnens motivation inom området för att behärska ny kommunikationsteknik, att öka deras förmåga att självständigt koda information, extrahera och analysera den. Allt detta bidrar till utvecklingen av intellektuella och kreativa förmågor. Kursen är utformad för de barn som aldrig har arbetat med QR-koder tidigare, men även för dem som vill experimentera mer med detta unika verktyg, lära sig alla finesser och tricks för organisationen av informationsutbyte.

 

Egenskaper för modulen "QR-koden som verktyg" på CyberSkolan

QR är en avancerad och efterfrågad modern teknik, som ursprungligen utformades för att märka varor och överföra en stor mängd information. Programmet utvecklades av det japanska företaget Denso Wave redan 1994: mer än 4 000 siffror och bokstäver kan kodas in i en QR-kod och den läses av med hjälp av en mobiltelefon eller annan enhet med den installerade programvaran.

Idag är QR-koden ett instrument för förstärkt verklighet, som används aktivt inom många områden i vårt liv: inom turism (arkitektoniska och historiska monument, museiutställningar), publicering (presentationer av böcker och tidskrifter, länkar till publikationer), inom utbildning och reklamutskick, i sociala nätverk etc. Tillämpningsområdet för denna teknik begränsas endast av skaparens fantasi.

Utbildningen "QR-koden som verktyg" på KIBERone-skolan sker efter ett program som är speciellt anpassat för barn. Detta möjliggör för våra elever att få de färdigheter som krävs i vardagen och som är nödvändiga inom IT-teknikområdet mycket enklare och snabbare. Under lektionerna utvecklar barn dessutom sin kreativa förmåga, logik och flexibelt tankesätt, får en uppfattning om möjligheterna att använda mobil teknik inom lärandet.

Modulens lärare förklarar och visar hur man omvandlar tecken, bilder och komplexa länkar till kod och lär barnen hur man använder olika dekrypteringsprogram. På CyberSkolan kommer ditt barn att:

  • lära sig allt om QR-koden - vad den är, vilka möjligheter den har och var den kan användas;
  • studera de tjänster med vars hjälp det är möjligt att skapa och avkoda en QR-kod, samt de tekniska metoderna för "mobilt" arbete med informationsobjekt;
  • få erfarenhet av att installera programvaror på olika enheter och öva färdigheterna i att använda olika applikationer;
  • lära sig att koda sina teckningar och hantverk, textinformation, regler, dikter, visitkort, meddelanden, bruksanvisningar, länkar till olika resurser, inklusive digitala bibliotek, kartor, multimedia, ljud- och videoinnehåll;
  • lära sig hur man sparar QR-koder på en dator genom att placera dem i ett textdokument, en presentation eller bädda in dem i en onlineaffisch eller webbplats;
  • skapa sina egna koder och avkoda sina kamraters koder för att använda dem i spel, uppdrag, pussel, frågesporter och skolevenemang.

Denna modul är en möjlighet att förbättra ditt barns tekniska kunskaper och förvärva de färdigheter som krävs för att arbeta med specialiserad programvara. I framtiden kommer ditt barn inte bara att bli en aktiv "avläsare" av QR-koder, utan också samla på sig en samling praktiska exempel för användning av dem, som sedan kan användas vid förberedelse inför prov och inom fritidsaktiviteter, och även för att hitta på mer intressanta tillämpningar för denna teknologi

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK