Utveckling av mobilappar på Thunkable. Första stegen.

Startsida / Moduler / Utveckling av mobilappar på Thunkable. Första stegen.

Thunkable X är en mobilapplikationsbyggare för Android- och iOS-enheter. Den största fördelen med denna engelskspråkiga utvecklingsmiljö är att det inte krävs några kunskaper i programmeringsspråk - arbetet bygger på visuella programblock. Om du vill kan du dock även använda textbaserad programmering.

 

Modulprogrammet låter barn snabbt och enkelt::

  • lära sig utvecklingsmiljön Thunkable X, det nödvändiga gränssnittet, dess funktioner och egenskaper;
  • lära sig grunderna i visuell programmering;
  • förstå logiken bakom programmering, lära sig att bygga logiska kedjor och utveckla algoritmiskt tänkande;
  • lära sig, eller repetera begreppen objekt, händelser, förgreningar, cyklar, variabler, kapslade funktioner;
  • skapa ett enkelt blockprogram, lära sig att anpassa applikationens gränssnitt och egenskaper, lägga till ikoner;
  • skapa egna projekt av mobila applikationer med möjlighet till navigering mellan olika skärmar;
  • lära sig att testa färdiga projekt under skapandeprocessen, byta namn på dem, kopiera, radera, visa, skicka dem till vänner och publicera dem i Google Play eller Apple Store;
  • utforma en mobilapplikation genom att lägga till olika användargränssnittskomponenter (knappar, text, kartor, kameror, översättare, mottagare, sensorer etc.) på skärmen;

Under ledning av lärare kommer barnen att gå igenom den fulla cykeln av applikationsskapande i en molnbaserad, visuell programmeringsmiljö - från att utarbeta en idé, utforma kodstrukturen och gränssnittet, till deras direkta interaktion, samt att testa och lansera en applikation på upp till 50 Mb i storlek.

De förvärvade kunskaperna och praktiska färdigheterna kommer att hjälpa ditt barn redan i grundskolan att bestämma den fortsatta riktningen för sin utveckling och i framtiden att bli en eftertraktad och välbetald specialist inom IT-industrin - en mobilapplikationsutvecklare.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK