Tinkercad. 3D-design

Startsida / Moduler / Tinkercad. 3D-design

Varje år blir specialister inom 3D-modellering mer och mer efterfrågade. Tredimensionella modeller används i stor utsträckning inom animation, film, dataspel, design, arkitektur, vetenskap och teknik.
Datorstödda designsystem, som inte är de lättaste programmen att behärska, används för att utveckla modeller.

3D-modelleringsmiljön Tinkercad är en utmärkt lösning för att lära ut barn. Under kursen kan ett barn snabbt lära sig de grundläggande färdigheterna för att skapa 3D-modeller och 3D-utskrifter. Med den kunskap de får kommer de att kunna bygga 3D-modeller självständigt och utvecklas inom 3D-modellering.

På KIBERone-skolan kan barn gå en kurs i 3D-modellering och 3D-utskrift i Tinkercad, som är en förenklad version av modelleringsprogrammet 123D Design. Modulen är lämplig för både nybörjare och de som redan har erfarenhet av 3D-modellering. Även barn i 6-årsåldern kan behärska denna kurs, eftersom processen för att skapa 3D-modeller styrs med musen och funktionsprincipen bygger på samma princip som en byggsats - enkla geometriska objekt grupperas och kopplas till varandra.

 

Under kursgången kommer barn att bekanta sig med en av de mest praktiska onlinetjänsterna för 3D-modellering och förvärva grundläggande designfärdigheter. Det trevligaste för användarna är att resultatet av arbetet i denna molnmiljö syns omedelbart.

Barnen kommer att hitta på föremål i olika former, designa och göra dem till verklighet. Mer erfarna elever kommer att bekanta sig med att redigera koden för det rutnät som beskriver objektets yta, ladda upp sina egna objekt som skapats i andra 3D-program för solid-modellering, redigera redan existerande modeller som laddats ner, och montera riktigt komplexa former från enkla 3D-objekt.

Ledande anställda på stora IT-företag kommer att lära ditt barn 3D-modellering på Tinkercad. Våra lärare kommer definitivt inte att vara tråkiga under lektionerna - de delar gärna med sig av sina erfarenheter och kunskaper till barnen, avslöjar för dem alla användbara tricks och små finesser för att arbeta med projekt i Tinkercad. Tack vare dem kommer modelleringsprocessen, som kräver uppmärksamhet, tålamod och flit, att förvandlas till ett kreativt och spännande spel.

Programmet för modulen "Tinkercad. 3D-design" innehåller en teoretisk del (20% av lektionen) samt tillämpning av den nya kunskapen i praktiken (80%).

Under lektionerna kommer barnen att:

 • lära sig om fördelarna och funktionerna med Tinkercad, alla dess menyer, verktyg och funktioner;
 • lära sig gränssnittet, navigering, inställningar, snabbtangenter;
 • bekanta sig med metoderna för att skapa 3D-objekt;
 • arbeta med objekt, ändra deras position, storlek och färg;
  • redigera färdiga figurer från biblioteket och skapa egna mönster;
  • lära sig att exportera och importera objekt, översätta 2D-ritningar till 3D;
  • lära sig att testa projekt och skicka modeller till en 3D-skrivare för utskrift;
  • spara färdiga projekt på servern och på hårddisken som OBJ- och STL-filer;
  • arbeta i team och skapa ett gemensamt projekt.

Efter avslutad kurs kommer varje barn att kunna utveckla en skiss av ett komplext objekt i allmänhet och i detalj, lära sig att modellera egna 3D-produkter, inklusive leksaker, souvenirer, smycken, dekor eller föremål för Minecraft. Att slutföra denna modul kommer att vara det första steget på elevens resa in i den spännande världen av datorstödd design.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK