Datorns uppbyggnad. Vi pratar på förnamnsbasis!

Startsida / Moduler / Datorns uppbyggnad. Vi pratar på förnamnsbasis!

En dator är ett universellt tekniskt verktyg för att arbeta med information. Vi kommer att lära oss allt om vad den består av och vilka mekanismer som ansvarar för vad. Vi kommer att demontera och montera ihop systemenheten.

 • Modulens varaktighet - 1 vecka

Vill du att ditt barn ska kunna kommunicera med datorn på förnamnsbasis, förstå vilka delar den består av och vilka åtgärder varje del ansvarar för, kunna diagnostisera och åtgärda funktionsfel? På KIBERone СyberSkolan i Jekaterinburg, under ledning av erfarna lärare, kommer ditt barn att demontera och montera ihop en systemenhet, bekanta sig med dess interna komponenter och kringutrustningen, lära sig de grundläggande principerna för PC-installation och lokal nätverkskonfiguration. Denna praktiska lektion kommer att bli en universell nyckel för att bekanta sig med PC-världen och dess unika funktioner. 

Egenskaper för modulen "Datorns uppbyggnad. Vi pratar på förnamnsbasis!"

Denna modul består av endast 1 lektion, men den kunskap som erhålls från den kommer att vara användbar för barn i deras vardag. Utan denna erfarenhet blir det ganska svårt att bli en avancerad PC-användare.

Efter avslutad kurs kommer ditt barn att:

 • bekanta sig med datorns utrustning och funktioner;
 • lära sig grundläggande termer och begrepp, samt säkerhetsregler och hur man förvarar information;
 • kommer att kunna rengöra systemenheten från damm regelbundet;
 • kommer att kunna ta hand om datorn, inklusive byte av termisk pasta hos högpresterande datorkomponenter, vilket kommer att undvika onödiga utgifter för reparationer och utesluta förtida fel på datorn;
 • kunna ge datorhjälp till familj och vänner - att identifiera fel och byta ut icke-fungerande enheter utan att skada andra element;
 • lära sig hur och var man får reda på egenskaperna av sin PC;
 • lära sig hur man upprättar anslutning till det lokala nätverket och Internet, ansluter komponenter och kringutrustning med hänsyn till typen av externa kontakter;
 • kunna göra en uppgradering på sin PC eller sina vänners datorer;
 • lära sig hur man upprättar anslutning till det lokala nätverket och Internet, ansluter komponenter och kringutrustning med hänsyn till typen av externa kontakter;
 • lära sig mer om hur man arbetar med olika operativsystem och programvaror, hur man felsöker en programvara, installerar uppdateringar, installerar om eller avinstallerar program.

Efter denna modul kommer ditt barn att känna sig säker på sig själv och sina förmågor. Han eller hon kommer att utveckla datorkunskaper och sluta vara rädd för att göra något fel, eftersom de flesta problem kan lösas av dem på egen hand.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK